Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Учителька сама вакцинувала учня: їй загрожує ув'язнення

  • 05.01.2022, 18:45
  • 944

Учителька з Нью-Йорка без медичної освіти та згоди батьків вакцинувала 17-річного школяра від коронавірусу. Її затримали, і тепер жінці загрожує в'язниця

Учителька сама вакцинувала учня: їй загрожує ув'язнення
Учителька сама вакцинувала учня: їй загрожує ув'язнення

Як повідомляє BBC, вчителька біології однієї з нью-йоркських шкіл Лора Руссо у себе вдома зробила щеплення 17-річному школяру. Вона не мала дозволу на процедуру та згоди батьків.

54-річну вчительку затримали напередодні Нового року, проте наразі відпустили додому. Суд має розглянути цю справу 21 січня. Жінці загрожує до чотирьох років ув'язнення.

Також поки невідомо, звідки вчителька взяла вакцину, та який препарат ввела учневі. Наразі у США дозволили вакцинувати підлітків лише вакциною Pfizer.

У поліції кажуть, що хлопець хотів вакцинуватися. Проте щеплення може бути небезпечним, якщо зробити його неправильно. Лікарі та ліцензовані медики мають переконатися, що вакцина не підроблена і придатна, а також запитати про історію хвороби пацієнта та спостерігати за реакцією на укол.

До поліції звернулися батьки хлопця, який розповів їм про щеплення. Мати підлітка проти вакцинації від коронавірусу. Середня школа, де працювала Руссо, після розголосу відсторонила вчительку від роботи.

Читайте також: Вакциновані бустером отримають новий сертифікат, — МОЗ

Фото умовне з відкритих джерел

Схожі новини