Передплата 2024 «Добрий господар»

Похресниці Путіна відмовили у візі

  • 04.01.2022, 14:30
  • 973

Швейцарія анулювала навчальну візу для доньки Віктора Медведчука - українського політика та кума російського президента Володимира Путіна

Похресниці Путіна відмовили у візі
Похресниці Путіна відмовили у візі

Про це Медведчук розповів в інтерв'ю В'ячеславу Піховшеку на каналі UkrLive.

«Так, донька закінчила школу в Україні, в Києві та вступила. Склала іспити в Женевський університет. Навіть більше — звернулася та отримала навчальну візу. Все було нормально, і на початку вересня збиралася їхати на заняття. Буквально за два дні до цього їй оголосили, що її візу анулювали», — розповів Медведчук.

За його словами, він переконаний, що візу анулювали «з політичних мотивів», які пов'язані з його політичною позицією та санкціями щодо нього.

«Західний світ і тут проявився. Так, я виступаю проти зовнішнього управління — зовнішнього управління Сполучених Штатів та Заходу. І буду виступати», — підкреслив Медведчук.

За його словами, доньці довелося вступати в інший виш.

«Зараз приїхала на канікули, і я радий, що вона так спокійно пережила перші удари по ній через політичну діяльність її батька», — додав Медведчук.

Він також заявив, що неприпустимо вести боротьбу з дітьми та дружинами.

Нагадаємо, що Віктор Медведчук перебуває під санкціями і в Україні, і на Заході. Зокрема, Сполучені Штати запровадили санкції щодо нього за «підрив безпеки, стабільності та територіальної цілісності України» в березні 2014 року. Взимку 2021 року санкції щодо Медведчука та його дружини, телеведучої Оксани Марченко запровадила українська рада національної безпеки та оборони (РНБО).

Підстава, яку озвучує СБУ — причетність до фінансування тероризму у самопроголошеній ЛНР. Санкції діятимуть упродовж трьох років і передбачають зокрема блокування активів Медведчука та Марченко, на яку були записані деякі компанії чоловіка. Медведчук підтримував близькі стосунки з президентом Росії. Зокрема, Володимир Путін став хрещеним батьком для їхньої спільної з Оксаною Марченко доньки.

Швейцарія не входить до ЄС, але є частиною Шенгенської зони. Через це Україна має безвіз для подорожей і перебування у Швейцарії протягом 90 днів на пів року. Але для постійного навчання чи роботи потрібна спеціальна віза.

Читайте також: «Ми потребуємо високоефективної найсучаснішої зброї для відсічі путінської навали», — Порошенко

Фото РБК

Схожі новини