Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Індії видалили додаток, який «виставляв на аукціон» мусульманок

  • 03.01.2022, 15:55
  • 623

У додатку Bulli Bai публікували фото понад сотні мусульманок (серед них були й журналістки, громадські діячки, акторки тощо), яких мовбито виставили на продаж

В Індії видалили додаток, який «виставляв на аукціон» мусульманок
В Індії видалили додаток, який «виставляв на аукціон» мусульманок

Про це повідомляє міжнародне інформаційне агентство BBC.

Реального аукціону, звісно ж, не відбувалося — це все зроблено з метою принизити мусульманок, які публікували свої фото у соцмережах.

Додаток був розміщений на вебплатформі GitHub, яка з того часу її видалила. Це вже друга спроба переслідування мусульманок за останні кілька місяців.

У липні додаток і вебсайт під назвою «Sulli Deals» створили профілі більш ніж 80 мусульманських жінок, використовуючи фотографії, які вони завантажили в Інтернет, і назвали їх «пропозиціями дня». Майже шість місяців потому поліція так і не заарештувала нікого у справі Sulli Deals.

«Суллі» — це зневажливий сленговий термін на хінді, який праві індуїстські тролі використовують для позначення мусульманських жінок; слово «буллі» також є принизливим.

Журналістка Ісмат Ара, чиє ім’я та фото з’явилися в додатку Bulli Bai, подала заяву в поліцію на вихідних проти невідомих людей. Звинувачення включали сексуальні домагання та розпалювання ворожнечі на релігійному підґрунті.

Багато жінок, чиї фотографії були завантажені в додаток Bulli Bai, написали у Twitter на вихідних, що вони відчувають себе «травмованими» та «нажаханими».

Звіт Amnesty International про онлайн-домагання в Індії за 2018 рік показав, що чим активнішою є жінка, тим більша ймовірність того, що вона стане мішенню — під найбільшою загрозою жінки з релігійних меншин і знедолених каст.
Критики кажуть, що тролінг проти мусульманських жінок погіршився за останні роки в поляризованому політичному кліматі Індії.

«Ця цілеспрямована і спланована атака є спробою відібрати мікрофон в освічених мусульманських жінок, які висловлюють свою думку і виступають проти ісламофобії», — сказала Назіа Ерум, авторка та колишня речниця Amnesty в Індії.

Читайте також: «Місце жінки — на кухні»: реклама Burger King спровокувала нечуваний скандал

Фото: pexels

Схожі новини