Передплата 2024 «Добрий господар»

Що подивитися на вихідних: 9 новорічних фільмів

  • 01.01.2022, 16:45
  • 878

Пропонуємо вам підбірку новорічних фільмів, які можна подивитися на вихідних

Що подивитися на вихідних: 9 новорічних фільмів
Що подивитися на вихідних: 9 новорічних фільмів

«Хлопчик на ім’я Різдво»

Яким був Санта Клаус у підлітковому віці? У цій чарівній казці для всієї родини йдеться про те, як різдвяний персонаж став відомим на весь світ. Колись давно Санта звався Ніколасом. Коли йому було 13 років, його батько зник, вирушивши за наказом короля на пошуки таємничого краю ельфів. І Ніколас сміливо вирушає у подорож, аби знайти свого батька.

«Крампус: викрадач Різдва»

Якщо милі зимові фільми вже набридли, можна переглянути горор-казку. У європейському фольклорі існує персонаж Крампус — він карає дітей, які погано поводилися. І саме цей лиховісний герой стає головним антагоністом у фільмі «Крампус: викрадач Різдва». У стрічці вся родина збирається разом відсвяткувати Різдво. Однак не завжди сімейні свята минають без конфліктів. Так стається і з цією родиною, яка, окрім святкування, має витримати шквал сварок. Та коли наймолодший член сім’ї Макс втрачає віру в Санту Клауса через кепкування кузенів і розриває свого листа до Санти, замість нього приходить Крампус.

«Дуже Мюрреєвське Різдво»

Ексцентричний мюзикл у стилі токшоу, що організував Білл Мюррей. Однак заметіль у Нью-Йорку змінила плани, і тепер жоден із зіркових гостей не може потрапити на зйомки. Аби токшоу все ж відбулося, актор збирає всіх, хто залишився в будівлі (як же пощастило, що серед цих людей був і Джордж Клуні, і співачка Майлі Сайрус) — і розпочинає нове, імпровізоване шоу.

«Клаус»

Джеспер — молодий та лінивий син поштового магната, який не має цілей у житті. Він тільки й знає, що витрачати татові гроші. Аби провчити сина, батько відправляє його на маленький острів Смеренсбурґ працювати поштарем. Якщо хлопець не розішле 6 тисяч листів за рік, може більше не розраховувати на гроші сім’ї. Випадково Джеспер зустрічає лісоруба Клауса, який до того ж уміє робити неймовірні іграшки. І в нього виникає план: а що як діти писатимуть листи Клаусу з проханням змайструвати іграшку?

«Маленькі жінки»

«Маленькі жінки» — це екранізація американської однойменної книги, яка є обов’язковою до прочитання у школах. Історія чотирьох сестер Меґ, Джо, Бет та Емі, яка відбувається в часи Громадянської війни, є ідеальним романом виховання для майбутніх леді, які повинні бути добрими, цінувати сім’ї та допомагати ближнім. Фільм режисерки Ґрети Ґервіґ пропонує сучасне та феміністичне прочитання класичної історії та навіть по-доброму висміює кліше про те, що історія з дівчиною в головній ролі має завершитися щасливим заміжжям. Однак стрічка зберегла затишну та сімейну атмосферу першоджерела, особливо у сценах святкування Різдва.

«Міцний горішок»

Суперечки щодо того, чи можна вважати «Міцний горішок» різдвяним фільмом, не вщухають вже понад 30 років. Але два факти незаперечні: «Міцний горішок» є вже класичним бойовиком, і події у ньому розгортаються під час зимових свят. До того ж це той фільм, де добро перемагає зло, хоча й не за допомогою магії, а відваги та агентів ФБР. Чим не різдвяна історія? Офіцер поліції Джон МакКлейн напередодні Святвечора прибуває до Лос-Анджелеса, аби помиритися зі своєю дружиною Голлі. Сподіваючись, що святкова атмосфера допоможе йому в цьому, він їде в офіс дружини, де відбувається різдвяна вечірка. І саме цього вечора терористи вирішують захопити будівлю. І хто ж, як не Джон МакКлейн, має всіх врятувати?

«Відпочинок за обміном»

Стрічка режисерки Ненсі Меєрс, яка створила фільми «Пастка для батьків» та «Чого хочуть жінки». У центрі сюжету — дві жінки, Аманда (Кемерон Діас) та Айріс (Кейт Вінслет), які живуть по обидва боки Атлантичного океану. Вони знайомляться через інтернет та вирішують на різдвяні канікули помінятися житлами, аби зцілитися на новому місці від негараздів у житті. Для кожної з них це шанс побачити на себе з нового боку і, звичайно ж, знайти своє кохання.

«Пекельна Хоругва, або Різдво козацьке»

За повір’ям, козакам пробачаються всі гріхи, і тому вони завжди потрапляють до раю. Аби змінити це, Чорт б’ється об заклад зі Святим Петром, що захопить у полон і зможе утримувати там до Різдва найкращого козака. Ним виявився молодий шибайголова Семен, який щойно повернуся зі служби до рідного села. Опинившись у полоні в Чорта, козак почав виховувати його чортенят і планувати, як йому повернутися додому.

«Диво на 34-й вулиці»

«Диво на 34-й вулиці» є класичною американською різдвяною стрічкою. Фільм має чотири римейки (найпопулярніший із них з’явився 1994 року) та три «Оскара», серед яких — за найкращий сценарій. У декораціях святкового Нью-Йорка глядач знайомиться з головним героєм — Крісом Крінґлом, який випадково опиняється у великому універмазі. Перебуваючи у потрібний час у потрібному місці, він ще й отримує роботу в цьому універмазі, ставши місцевим Санта Клаусом. Кріс понад усе піклується про покупців і навіть відправляє їх до сусіднього універмагу-конкурента по потрібні іграшки. Через це спалахує гнівом головна менеджерка Доріс — та й не тільки через це.

Читайте також: 10 різдвяних фільмів для зимового вечора

Фото з відкритих джерел

Схожі новини