Передплата 2024 ВЗ

Чоловік отримав 110 років тюрми за смертельну аварію

  • 01.01.2022, 15:30
  • 941

Після петиції термін скоротили

Чоловік отримав 110 років тюрми за смертельну аварію
Чоловік отримав 110 років тюрми за смертельну аварію

Як пише CNN, 26-річний водій вантажівки Рохель Аґілера-Медерос у 2019 році потрапив у смертельну аварію, де загинули 4 людини. Чоловіка засудили до 110 років ув'язнення. Однак після розголосу справи понад 5 мільйонів людей підписали петицію з проханням пом'якшити йому покарання.

Відомо, що Аґілера-Медерос керував напівпричепом, навантаженим пиломатеріалами. За словами чоловіка, у нього відмовили гальма. Водій намагався з'їхати на узбіччя, однак врізався в машини, які стояли в заторі через іншу аварію попереду.

Загалом в аварії зіткнулися 28 машин: 24 легковики та 4 вантажівки. Під час зіткнення кілька транспортних засобів загорілися. Також чотири людини загинули, ще кількох госпіталізували до лікарні з різними травмами.

Тоді 23-річний Рохель також отримав травми, але серйозно не постраждав. Одразу ж після затримання він заявляв про зламані гальма та співпрацював зі слідством. Уродженець Куби, Рохель Аґілера-Медерос постійно проживає у США та мав права водія, видані у штаті Техас.

У жовтні 2021 року суд призначив йому 110 років тюрми. Рохеля засудили за чотирма пунктами щодо вбивства та ще за 23 іншими звинуваченнями, пов’язаними з аварією. На суді чоловік плакав та благав пробачення в родичів загиблих. Він наполягав, що за своє життя нікому не завдав шкоди. Він також не мав раніше судимостей, а після аварії в його крові не виявили алкоголю чи наркотиків. А втім, суд заявив, що мусив призначити такий вирок.

Після цього багато людей підтримали чоловіка. На платформі Change.org понад 5 мільйонів людей підписали петицію із проханням пом'якшити йому вирок. За Рохеля заступилися навіть знаменитості: Кім Кардаш'ян закликала очільника штату Колорадо «вчинити правильно» та переглянути вирок. Врешті, губернатор Колорадо Джаред Поліс оголосив про помилування Рохеля. Тепер він має відбути у в'язниці 10 років, і матиме право на умовно-дострокове звільнення 30 грудня 2026 року.

«Хоча ви не безвинні, ваш вирок є непропорційним порівняно з багатьма іншими ув'язненими в нашій системі кримінального правосуддя, які вчинили навмисні або насильницькі злочини», ㅡ написав очільник штату.

Читайте також: Масштабна ДТП: 49 загиблих

Фото із соцмереж

Схожі новини