Передплата 2024 ВЗ

Путін і Байден мали телефонну розмову

  • 31.12.2021, 09:20
  • 809

30 грудня, пізно ввечері, відбувалася телефонна розмова між президентом США Джо Байденом та президентом Росії Володимиром Путіним, яка тривала 50 хвилин

Путін і Байден мали телефонну розмову
Путін і Байден мали телефонну розмову

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Джо Байден мав телефонну розмову зі своїм російським колегою, сподіваючись ослабити кризу на кордоні Росії з Україною.

Перемовини ініціював російський президент черкз зростання напруги на європейському континенті і накопиченням військ поблизу українських кордонів.

Планували, що президенти обговорять майбутні перемовини Заходу з Росією з питань безпеки. Зокрема, йшлося про Раду Росія-НАТО, двосторонню зустріч США і РФ у рамках діалогу про стратегічну стабільність та засідання Постійної ради ОБСЄ.

Востаннє Байден розмовляв із Путіним 7 грудня під час відеоконференції, котра завершилася обіцянкою відновити дипломатичні дискусії, проте досі жодних ознак деескалації.

Відтоді приблизно 100 000 російських військових перебувають на кордоні з Україною, попри попередження Байдена та європейських лідерів про серйозні наслідки у разі нападу.

Також відомо, що напередодні перемовин ВПС США здійснили політ над Східною Україною літаком-шпигуном для збору розвідувальних даних про військову ситуацію. Це вже вдруге за тиждень коли США здійснили таку місію за допомогою системи E-8C Joint Surveillance Target Attack Attack System (JSTARS).

Читайте також: Доба на Донбасі: статистика 30 грудня

Фото з відкритих джерел

Схожі новини