Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Алясці зафіксували температурні рекорди

  • 30.12.2021, 18:55
  • 834

У неділю, 26 грудня, на острові Кадьяк на півдні Аляски Національна метеорологічна служба в Анкоріджі зафіксувала новий температурний рекорд

На Алясці зафіксували температурні рекорди
На Алясці зафіксували температурні рекорди

Йдеться про 19,4°C (67°F). Цей день виявився найтеплішим грудневим днем на Алясці за останні десятиліття. Навіть у Південній Каліфорнії 26 грудня було холодніше, передає CNN.

Така висока температура дивує метеорологів, оскільки у цю пору року на Алясці мало сонячного світла. Наприкінці грудня в Кадьяку Сонце перебуває над горизонтом близько шести годин на добу — приблизно з 10 години ранку і до 16:00.

«Наприкінці грудня, — здивувався кліматолог з Аляски Рік Томан у Twitter. —Я б не подумав, що таке можливе».

Як пише CNN, неочікуване потепління на Алясці різко контрастує з погодою на півночі США, де температура значно нижча за норму. Метеорологи пов'язують між собою ці температурні аномалії.

«Сильна область високого тиску закріпилася в північній частині Тихого океану, за кілька сотень миль на південь від затоки Аляски. Цей високий тиск викликає потік навколо нього за годинниковою стрілкою, який затягує більш тепле тропічне повітря з Тихого океану на його західній стороні на Аляску», — розповів CNN метеоролог Брендон Міллер.

Саме це стало причиною рекордного тепла на Алясці та ще низки рекордів по всьому штату.

Зокрема, 26 грудня Холодна бухта виявилася зовсім не холодною — температура піднялася до 16,7°C (62°F). Попередній рекорд датувався 1990 роком, тоді температура у цій місцевості становила 6,7°C (44°F).

На східному фланзі високого тиску холодне арктичне повітря пішло на південь і температура там опустилася значно нижче норми на західному узбережжі.

«У той час, як у Кадьяку, штат Аляска, в неділю вдень було 19,4°C (67°F), у Сіетлі було мінус 4,4°C (24°F) і сніг», — сказав Міллер.

Набагато далі на південь — у Лос-Анджелесі, Палм-Спрінгс, і Сан-Дієго було прохолодніше, ніж на острові на Алясці. В жодному з міст температура не перетнула позначку 18,3°C (65°F).

Фото з сайту АР.

Читайте також: Віцеканцлер Німеччини допустив зупинку «Північного потоку-2»

Схожі новини