Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чи зріс за рік прогрес виконання Угоди про асоціацію з ЄС, - Шмигаль

  • 29.12.2021, 17:35
  • 539

Прогрес виконання Угоди про асоціацію з ЄС за 2021 рік зріс до 61%

Чи зріс за рік прогрес виконання Угоди про асоціацію з ЄС, - Шмигаль
Чи зріс за рік прогрес виконання Угоди про асоціацію з ЄС, - Шмигаль

Загальний прогрес виконання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом за 2021 рік зріс до 61%. Про це на засіданні уряду у середу, 29 грудня, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, цьогоріч Україна прискорилися на шляху виконання Угоди про асоціацію з ЄС. Шмигаль розповів, що, зокрема, укладено угоду про Спільний авіаційний простір, або «авіаційний безвіз». Також уряд зосереджений на отриманні ще 5 безвізів: промислового, митного, цифрового, транспортного і енергетичного.

«Наразі уряд зосереджений на 6 напрямках роботи. Мова йде про 6 так званих безвізів. Вже отримали та підписали Угоду про спільний авіаційний простір. Щодо промислового, митного, цифрового, транспортного, енергетичного безвізів триває предметний діалог та посилення співпраці обох країн», — сказав Шмигаль на засіданні уряду.

За словами глави уряду, розпочався предметний діалог щодо оновлення митних тарифів з метою перегляду Поглибленої всеохоплючої зони вільної торгівлі. Започаткували діалог з ЄС щодо Європейського зеленого курсу. Також вдалося предметно сформувати дорожню карту щодо трансформації вугільних регіонів.

«Відповідні проєкти вже наступного року розпочнуться. Вони почнуть реалізовуватися з міжнародними партнерами і чотири окремо», — сказав Денис Шмигаль.

Фото з сайту УП.

Читайте також: Офіс генпрокурора розпочав повторну спецперевірку фіналістів конкурсу на голову САП

Схожі новини