Передплата 2024 «Добрий господар»

В Японії затвердили план допомоги самотнім людям

  • 29.12.2021, 14:35
  • 567

Робоча група уряду Японії з питань самотності та соціальної ізоляції на своєму першому засіданні 28 грудня схвалила план пріоритетної допомоги людям, які почуваються самотніми та ізольованими

В Японії затвердили план допомоги самотнім людям
В Японії затвердили план допомоги самотнім людям

Про це повідомляє The Japan Times.

У плані визначено, що самотність і соціальна ізоляція є проблемами, які можуть статися з кожним і повинні вирішуватися всім суспільством. Для цього уряд закликають тісніше співпрацювати з приватним сектором і громадськими організаціями.

Передбачається створення цілодобової служби психологічних консультацій, що надаються телефоном і в соцмережах, а також «сприяння заходам, які дозволять самотнім та ізольованим почуватися ближчими до членів своєї громади».

«Украй важливо, що цей пріоритетний план — який буде опорою для уряду в його боротьбі із самотністю та ізоляцією — був схвалений уперше», — зазначив на засіданні робочої групи прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда. План переглядатимуть щороку.

Очолює робочу групу Тецусі Сакамото — міністр із питань самотності, призначений на цю посаду на початку 2021 року. Її створили на тлі зростання кількості самогубств у Японії, що пов’язують із пандемією COVID-19 і відповідним посиленням відчуття ізольованості серед людей.

Фото з сайту ВВС

Читайте також: Полтавський священник зробив гучну заяву-пояснення, чому важливо берегтися взимку

Схожі новини