Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні викрили схему продажу немовлят

  • 28.12.2021, 16:30
  • 897

Дітей продавали за кордон

В Україні викрили схему продажу немовлят
В Україні викрили схему продажу немовлят

Українські правоохоронці повідомили про підозру шістьом членам злочинної групи, яких викрили в організації схеми продажу дітей за кордон.

Про це Національна поліція України повідомила у Фейсбуці.

У групі були двоє організаторів — засновників приватної клініки. Зловмисники вербували малозабезпечених жінок для участі у програмі так званого сурогатного материнства.

«Народжувати немовлят жінки виїжджали до Чеської Республіки. Водночас у жодних медичних документах не йшлося про сурогатне материнство. Натомість було вказано, що немовлята народжені за стандартною процедурою. У свідоцтві про народження дітей матір’ю зазначалася громадянка України, а батьком — іноземець. У подальшому „сурогатних матерів“ примушували видати себе за біологічних та оформити відмову від батьківських прав на користь іноземців», — ідеться у повідомленні.

За послуги організатори злочинної групи отримували 50−70 тисяч євро.

«Наразі відомо, що за три роки злочинної діяльності організатори отримали від продажу немовлят понад 1,2 мільйона євро», — зауважили у Нацполіції.

Поліцейські задокументували весь ланцюг кримінальної діяльності. У спецоперації брали участь як українські правоохоронці, так і працівники міжнародної слідчої групи, до складу якої входили чеські та шведські колеги.

Правоохоронці організували 20 санкціонованих обшуків у клініці та за місцями проживання фігурантів. Вони вилучили документи і печатки медичних закладів, а також автомобілі преміумкласу.

Читайте також: Роксана Бондаренко: Чому мати чотирьох дітей наважилась на розлучення?

Фото поліції

Схожі новини