Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Ізраїлі зафіксували спалах пташиного грипу

  • 28.12.2021, 17:30
  • 640

Дві тисячі птахів загинули, 10 тисяч інфіковані

В Ізраїлі зафіксували спалах пташиного грипу
В Ізраїлі зафіксували спалах пташиного грипу

У заповіднику на на півночі Ізраїлю стався масовий мор диких журавлів. Співробітники заповідника називають його «винятковим» через безпрецедентну кількість смертей птахів. Також є випадки інфікування птиці на птахофабриках країни.

Як повідомляє міжнародне інформаційне агентство Еuronews, вірус пташиного грипу H5N1 вражає Ізраїль щорічно. Проте спалах цього року значно масштабніший.

Про це сказав старший науковий співробітник заповідника Урі Навєх.

Як і щороку, з жовтня до Ізраїлю прибули приблизно 100 тисяч диких журавлів, більшість із яких зупинялися в долині Хула. Це — важлива точка на шляху їхньої міграції до Африки. За даними фахівців, у цьому районі залишилося понад 40 000 птахів.

За повідомленням міністерства сільського господарства Ізраїлю, пташиний грип H5N1 також виявили на півночі Ізраїлю у курей у тваринницьких господарствах. Міністерство призупинило продаж яєць з цих птахофабрик. Адже штамом грипу H5N1 можуть заражатися інші тварини, в окремих випадках — люди.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, з 2003 року від H5N1 загинули понад 450 людей. Переважно — в Індонезії, Єгипті та В’єтнамі. Більшість хворих контактували із зараженими птахами. Штам H5N1 вперше виявили в Ізраїлі на кількох птахофермах у 2015 році.

Читайте також: Із неба падали мертві птахи…

Фото із соцмереж

Схожі новини