Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Німеччині посилили карантин

  • 27.12.2021, 17:15
  • 649

У кількох федеральних землях посилили карантинні обмеження через поширення коронавірусної інфекції

У Німеччині посилили карантин
У Німеччині посилили карантин

Про це повідомляє видання Deutsche Welle. У редакції зауважили, що інші федеральні землі введуть обмеження у вівторок, 28 грудня.

Заходи, узгоджені на нараді канцлера ФРН Олафа Шольца (Olaf Scholz) з главами федеральних земель, розпочнуть діяти у Баден-Вюртемберзі, Нижній Саксонії, Бранденбурзі та Мекленбурзі-Передній Померанії.

Згідно з новими обмеженнями, у Мекленбурзі-Передній Померанії закриті кінотеатри, театри, музеї, внутрішні приміщення зоопарків, басейни та інші місця відпочинку. У Бранденбурзі, принаймні до 11 січня, тим, хто зробив щеплення від коронавірусу або перехворів на COVID-19, можна буде приватно зустрічатися групами з 10 осіб.

Водночас, якщо в сім’ї хтось не щеплений від коронавірусу, продовжують діяти більш серйозні обмеження: у гості можна запросити лише до двох осіб з іншого домогосподарства, за винятком дітей віком до 14 років.

Крім того, у Баден-Вюртемберзі у сфері громадського харчування вводиться комендантська година: з 22:30 до 5 ранку. Проте у новорічну ніч комендантська година починається не раніше першої години ночі.

У виданні додали, що у декількох федеральних землях заплановані демонстрації проти карантинних обмежень. Зокрема, демонстрації вже заплановані у кількох містах Мекленбурга-Передньої Померанії, Гессена, Рейнланд-Пфальца та Бранденбурга, а також у Мангеймі у Баден-Вюртемберзі.

Фото зі сайту pexels

Схожі новини