Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Я не піду на домовленості з «зеленою» владою": мер заявив про тиск Офісу президента

  • 26.12.2021, 19:56
  • 1 736

З Офісу президента Зеленського передали вимогу не висувати кандидата на проміжних виборах народного депутата у виборчому окрузі №206 у Чернігівській області, інакше погрожують кримінальним переслідуванням

"Я не піду на домовленості з «зеленою» владою": мер заявив про тиск Офісу президента
"Я не піду на домовленості з «зеленою» владою": мер заявив про тиск Офісу президента

Про це повідомив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на сторінці у соціальній мережі Facebook.

Як відомо, Центральна виборча комісія призначила вибори у 206 окрузі на 27 березня 2022 року у зв'язку зі смертю нардепа Антона Полякова.

«Ввечері 23 грудня, один чиновник з конкретним прізвищем та конкретною посадою, передав мені повідомлення від заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка — умови послаблення тиску з боку правоохоронних органів», — повідомив він.

Міський голова зазначив, що в ОП пообіцяли дати команду силовикам згорнути кримінальні провадження, за умови якщо він не висуватиме представника своєї команди та не заважатиме кандидату від «Слуги народу» перемогти на 206 окрузі.

«В іншому випадку Офіс президента посилить тиск силовиків, і останні вручать мені підозру найближчим часом. Саме таку інформацію останніми днями представники ДБР передають через моїх знайомих», — наголосив Атрошенко.

«Я не стану „слугою“ Офісу президента»

«Я чітко кажу — ні! Я не піду на подібні домовленості з „зеленою“ владою з огляду на те, що на моє глибоке і аргументоване переконання, діюча влада є непрофесійною та нездатною вчасно генерувати адекватні рішення на колосальні виклики та загрози, які стоять сьогодні перед країною», — заявив мер Чернігова.

«Ця влада, по суті, сама є найголовнішим джерелом нестабільності в країні, щодня робить її слабшою, веде її в прірву економічного падіння, втрати суб’єктності, намагається встановити авторитарну систему управління державою, згортає децентралізацію, скочується до тиску на вільні ЗМІ та політичного переслідування своїх опонентів», — додав він.

Міський голова підкреслив: «Піти на домовленості з Офісом президента за цих обставин, це зробити свідомий крок проти своєї країни. Хай краще вручають мені підозру в тому, що я ніколи не здійснював. Адже за 6 років своєї роботи міським головою, я не взяв жодного хабаря та не прийняв жодного рішення проти нашого красеня Чернігова».

«Я вже казав і повторю ще раз — я не стану „слугою“ Офісу президента, бо служу своїм виборцям і своєму рідному Чернігову», — наголосив він.

Напередодні Владислав Атрошенко заявив про неприпустимість політичних репресій проти п’ятого президента України, лідера опозиції Петра Порошенка. Чернігівська міська рада підтримала звернення ініційоване фракцією «Європейська Солідарність» до Президента України, Верховної Ради України, Генерального прокурора України щодо припинення політичного переслідування лідера опозиції Петра Порошенка.

Читайте також: 4 аксіоми для друзів і ворогів

Схожі новини