Передплата 2024 «Добра кухня»

Авіакомпанії скасували тисячі рейсів у всьому світі

  • 26.12.2021, 14:35
  • 744

Авіакомпанії скасували тисячі рейсів у всьому світі на різдвяний вікенд

Авіакомпанії скасували тисячі рейсів у всьому світі
Авіакомпанії скасували тисячі рейсів у всьому світі

Комерційні авіакомпанії скасували понад 4500 рейсів на різдвяні вихідні через зростання кількості заражень COVID-19, зокрема штамом «Омікрон».

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на сайт відстеження рейсів FlightAware.

Згідно з наведеними даними, напередодні католицького Різдва, 24 грудня, авіакомпанії скасували щонайменше 2175 рейсів, приблизно чверть із яких припало на США. На Різдво у світі скасували 1 779 рейсів та ще 402, які були заплановані на 26 грудня.

Більшість рейсів скасували п’ять авіакомпаній: China Eastern (474 рейси), а Air China (188), United (177), Air India (160) та Delta (150).

Як зазначається, масове скасування вильотів у святковий вікенд сталося через те, що авіаперевізники не змогли укомплектувати свої рейси на тлі швидко поширюваного штаму «Омікрон».

Раніше Всесвітня організація охорони здоров’я закликала людей обмежити святкові подорожі та відвідання масових скупчень людей через поширення «Омікрону» у всьому світі. У зв’язку з цим низка країн запровадила обмеження, включно з обмеженням подорожей. Зокрема, у Нідерландах запровадили жорсткий карантин на період новорічних та різдвяних свят. Ізраїль з 20 грудня заборонив поїздки до США, Канади, Німеччини, Бельгії та ще низки країн. Влада Парижа скасувала традиційний феєрверк та новорічний концерт 31 грудня на Єлисейських полях. А в Лондоні оголосили надзвичайну ситуацію через зростання випадків зараження коронавірусом.

Фото з сайту ВВС.

Читайте також: Санта-Клаус має імунітет до коронавірусу, — ВООЗ