Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США припинили імпорт товарів із Синьцзян через недотримання прав людини

  • 25.12.2021, 16:15
  • 1 055

Сполучені Штати заборонили постачання товарів із китайського регіону Синьцзян через порушення прав людини

США припинили імпорт товарів із Синьцзян через недотримання прав людини
США припинили імпорт товарів із Синьцзян через недотримання прав людини

Президент США Джо Байден 23 грудня підписав закон, яким у США заборонений імпорт товарів з китайського регіону Синьцзян, вироблених за допомогою примусової праці. Закон передбачає, що всі товари з цього регіону вважатимуться такими, що вироблені під примусом, якщо не буде доведено протилежне.

Про це повідомляє видання Reuters.

Повідомляється, що цей закон є одним з кроків до протидії політики КНР з дискримінації уйгурської мусульманської меншини в регіоні. Сполучені Штати вважають таку політику КНР геноцидом.

Регіон Синьцзян відомий тим, що уряд КНР створив там табори примусової праці, де працюють представники уйгурської та інших мусульманських меншин.

Водночас регіон Синьцзян є важливим виробником бавовни та матеріалів для вироблення сонячних батарей. Ці товари визначені законом як такі, до яких у США потрібно ставитися із особливою обережністю.

У відповідь на підписання закону влада КНР заперечила обвинувачення у порушенні прав людини в регіоні.

«Це серйозне порушення міжнародного права та норм міжнародних відносин, а також серйозне втручання у внутрішні справи Китаю. Китай засуджує та відкидає це [звинувачення — ред.]», — заявили у посольстві КНР у Вашингтоні.

Фото з сайту УП.

Читайте також: Путін заявив про успішний залповий пуск гіперзвукової ракети

Схожі новини