Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Через агресію Росії Швеція підвищила рівень боєготовності

  • 25.12.2021, 14:35
  • 648

У зв’язку з напруженою ситуацією на кордоні Росії та України Швеція покращила свій рівень боєготовності

Через агресію Росії Швеція підвищила рівень боєготовності
Через агресію Росії Швеція підвищила рівень боєготовності

Генштаб Швеції посилює розвідувальну діяльність і моніторинг в Балтійському морі.

Глава генерального штабу Швеції Мікаель Бюден заявив, що країна підвищила рівень боєготовності через напружену ситуацію на кордоні Росії і України. Про це він сказав в інтерв’ю Dagens Nyheter.

«Ми не сидимо склавши руки і не чекаємо, ми збільшили військову готовність у зв’язку з загрозою з боку Росії», — сказав він.

«Ми робимо більше і готові діяти швидше, ніж звичайно. Ми також готові до дій за різних сценаріїв не тільки в наших найближчих околицях», — зазначив Бюден.

Він нагадав, що 2015 року парламент Швеції ухвалив рішення повернути військових на острів Готланд і туди вислали додаткові підрозділи у зв’язку з навчаннями Росії. Нині може бути схожа ситуація.

«Внесені нами зміни передбачають посилення на Готланді і в Балтійському морі. Ми повинні бути готові до дій на кількох напрямках», — зазначив він.

За його словами, окрім зміцнення в частині персонального складу, йдеться також про посилення розвідувальної діяльності, моніторинг на Балтійському морі та в авіапросторі.

«Наші збройні сили не ті, що були 2013 року. Ми маємо інші умови і повинні бути на тому місці, де щось відбувається», — зазначив Мікаель Бюден.

Фото з сайту Главком.

Читайте також: Росія повертає у частини понад 10 тисяч військових — після занять у польових умовах

Схожі новини