Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Після зсуву на шахті у М'янмі загинула одна людина, 70 - зникли безвісти

  • 22.12.2021, 13:15
  • 421

Після зсуву на місці видобутку нефриту на півночі М'янми загинула щонайменше одна людина і 70 людей вважають зниклими безвісти

Тривають рятувальні операції. За попередніми даними, більшість жертв зсуву займалася нелегальним видобутком нефриту, передає ВВС.

Зсув стався у середу, 22 грудня, в районі Хпакант штату Качин близько 4 ранку за місцевим часом.

Рятувальники припускають, що зсув стався через те, що вивантажений раніше щебень потрапив у шахти. Щебінь тут утворює великі схили, і це може бути небезпечним на території без дерев.

Видобуток нефриту в Хпаканті заборонений, пише ВВС. Але місцеві жителі часто порушують правила через відсутність роботи та погіршення умов життя внаслідок пандемії коронавірусу.

Кілька днів тому щонайменше 10 некваліфікованих шахтарів зникли безвісти в результаті чергового зсуву на нефритовій брилі в Хпаканті.

Як повідомляє ВВС, М'янма є найбільшим постачальником нефриту в світі. І протягом багатьох років на шахтах країни трапляються численні нещасні випадки.

2020 року понад 160 людей, більшість з яких були мігрантами, загинули у Хпаканті після того, як відходи видобутку впали в озеро.

2018 року в країні ухвалили новий закон про видобуток дорогоцінних каменів. Однак в уряду занадто мало інспекторів, які мають обмежені повноваження, щоб зупинити незаконні дії, зазначають критики.

Торгівля нефритом у М’янмі приносить понад 30 мільярдів доларів на рік, пише ВВС. У Хпаканті розташований найбільший у світі нефритовий рудник.

Читайте також: У Каліфорнії стався сильний землетрус

Схожі новини