Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Тбілісі пройшла акція на підтримку Саакашвілі

  • 22.12.2021, 10:55
  • 503

Мітингарі оголосили голодування

У Тбілісі, на проспекті Руставелі зібралися тисячі прихильників експрезидента Грузії, громадянина України Міхеіла Саакашвілі. Він зараз перебуває в лікарні після голодування на знак протесту проти затримання. На акції, присвяченій до дня його народження, вони оголосили про масове голодування — поки політика не звільнять, передає Sputnik Georgia.

Увечері 21 грудня в центрі грузинської столиці відбулася мирна демонстрація, де з плакатами та гаслами звільнити політика із в'язниці виступили його прихильники.

Вони з'їхалися до грузинської столиці з різних регіонів країни. Демонстранти зібралися на площі Республіки та маршем дійшли до проспекту Руставелі, де розташований парламент. Загальна довжина проспекту, що простягнувся від площі Свободи до площі Руставелі — близько 1,5 км.

Під будівлею парламенту поставили сцену, на якій виступили політики. Мітингувальники прийшли з прапорами Грузії, України та політичної партії Саакашвілі «Єдиний національний рух», вигукували «Свободу Міхо!».

Голова опозиційної партії Грузії «Єдиний національний рух» Ніка Мелія оголосив про початок масового голодування з вимогою звільнити президента 2003−2014 років Міхеіла Саакашвілі.

Читайте також: Зеленський хоче чіткої перспективи від Альянсу

Схожі новини