Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шість областей покидають “червону” зону карантину

  • 21.12.2021, 17:55
  • 568

Житомирська, Миколаївська, Сумська, Черкаська, Чернігівська та Київська — саме ці області з 23 грудня переходять у “жовту зону”

Таке рішення ухвалила на позачерговому засіданні державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов.

Відповідно до даних Міністерства охорони здоров'я, станом на 21 грудня в «червоній» зоні карантину перебували вісім областей: Волинська, Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Черкаська, Чернігівська.

Таким чином, з 23 грудня в «червоній» зоні залишаться лише Волинська й Запорізька області.

Немчинов нагадав, що з 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину які направлені першою чергою на невакцинованих українців. Відвідувати громадські заклади на «жовтому» рівні епіднебезпеки можуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має «жовтий» COVID-сертифікат чи довідку 063/о.

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів потрібно мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-сертифікат про одужання.

Таким чином, на «жовтому» рівні епіднебезпеки громадські заклади не можуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має відповідних документів.

За критеріями Міністерства охорони здоров'я, визначеними для «червоної» зони, завантаженість ліжок, забезпечених подачею медичного кисню у закладах охорони здоров’я для пацієнтів з COVID-19, повинна складати понад 65%; кількість госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення — більше ніж 60; коефіцієнт виявлення COVID-19 методом ПЛР — більш як 20%; рівень зростання загальної кількості госпіталізованих протягом останніх семи днів — більш як 50%.

Читайте також: Термін дії COVID-сертифікатів тепер коротший: з 1 лютого набудуть чинності нові норми

Схожі новини