Передплата 2024 «Добрий господар»

Заступник Венедіктової, який підписав підозру Порошенку, має нагороди від Януковича та живе в елітному будинку

  • 21.12.2021, 14:36
  • 4 286

Ці дані про Олексія Симоненка опубліковані ще минулого року журналістами та активістами

Заступник генерального прокурора Ірини Венедіктової Олексій Симоненко має звання «заслуженого юриста», декілька медалей та ордени, якими його нагородив президент-втікач Янукович. Про це йдеться у матеріалі журналістів видання «Бігус», яке опубліковане в червні минулого року. Автори розслідування зазначають, що нагороди Симоненко отримав за подачі Хорошковського.

Окрім того, у мережі опубліковано фото будинку, де за даними активістів «Автомайдану» проживає заступник генпрокурора. Будинок площею 640 кв. метрів належить його дружині, про що вказано в декларації.

«Згідно з офіційною біографією все життя Олексій Симоненко працював виключно на посадах у правоохоронних органах, спочатку — прокурором, а останні 8 років — у СБУ. То ж звідки у держслужбовця кошти на будинок площею 640 кв.м. в елітному передмісті Києва? Здається вже традиційно майже за кожним успішним правоохоронцем стоїть успішна дружина-бізнесвумен і саме дружині прокурора належить показаний нами будинок, а також все інше майно родини: дві квартири в Києві, в тому числі на 128 квадратів в елітному ЖК; чотири земельні ділянки в Київській області; Mercedes S-400 Coupe 2016 р.в. придбаний за смішні 80 тис. грн (реальна ціна в районі 100 тис.дол.)», — йдеться в повідомленні спільноти «Автомайдан».

Читайте також: Влада Зеленського перетнула «червоні лінії»: Порошенко вважає, що Офіс президента продукує новий серіал «про державну зраду»

Схожі новини