Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Зменшення фінансування закладів освіти на 267 млн грн призведе до катастрофічних наслідків: скорочення працівників, зменшення зарплати»

У вівторок, 21 грудня, під стінами Львівської обласної ради відбудеться протест працівників освіти

У вівторок, 21 грудня, під стінами Львівської обласної ради, під час сесії, відбудеться протест працівників закладів освіти, які фінансуються з обласного бюджету. Як розповів журналістці «ВЗ» заступник голови Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Мар’ян Калин, фінансування закладів освіти на 2022 рік зменшили на 267 мільйонів гривень!

«Проєкт бюджету передбачав одну цифру, але на бюджетній комісії її зменшили. Таке рішення призведе до катастрофічних наслідків: скорочення працівників освіти, зменшення зарплати тощо».

У понеділок, 20 грудня, відбулось позачергове засідання комісії з питань освіти обласної ради, де ухвалили спільну заяву, яку скерували також до голови ЛОР Ірини Гримак, депутатів ЛОР, а також до Офісу президента та Кабінету міністрів України.

У заяві, зокрема, йдеться про таке: «Рішення бюджетної комісії Львівської обласної ради не відповідає рішенню Комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради щодо проєкту бюджету на 2022 рік та суперечить напрацьованим прогнозним показникам видатків у проєкті бюджету погодженого з головним розпорядником коштів — Департаментом освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації.

Враховуючи наведене, вимагаємо провести позачергове засідання бюджетної комісії ЛОР на якому розглянути питання повернення 267 млн грн у проєкт бюджету Львівщини на 2022 рік на видатки для закладів освіти та винести на сесію Львівської обласної ради проєкт рішення «Про обласний бюджет Львівської області на 2022 рік» в обсягах видатків для закладів освіти не менших, що передували рішенню бюджетної комісії 17 грудня 2021 року".

Читайте також: Державна служба статистики порівняла тогорічні і теперішні ціни: здорожчало все

Схожі новини