Передплата 2024 «Добрий господар»

Як вберегтися від штаму "Омікрон": поради американської лікарки

  • 19.12.2021, 15:45
  • 777

Бустерна доза від коронавірусу та дотримання карантину - найкращий захист від нового варіанту хвороби

Про це заявила асистент епідеміології Школи глобального громадського здоров’я Гіллінгса Університету Північної Кароліни Ліза Гралінскі в інтерв’ю виданню VICE News.

Вона наголосила, що новий штам коронавірусної хвороби потенційно швидший, проте у людей, які зробили повний курс вакцинації, більш легко минає хвороба.

«Згідно з останніми дослідженнями, бустерна доза після повної вакцинації сприяє кращому захисту від нового штаму «, — сказала Ліза Гралінскі.

Науковиця також зазначила, що хоча доза-підсилювач не ідеальний захисник, але це найкраще, що є на сьогодні. Проте це не означає, що люди не повинні дотримуватись протиепідеміологічних заходів.

«Новий варіант коронавірусу достатньо розвинений і мутований, а швидкість, з якою він рухається, означає, що наша здатність захищати себе від цього респіраторного вірусу зменшується. Тож, навіть якщо хтось отримав дві дози навесні, а потім нещодавно й третю, я б закликала його все ще дотримуватися запобіжних заходів. Носити маску у громадських приміщенням. Це є найбільш очевидним і особисто для кожного найлегшим», — зазначила Ліза Гралінскі.

Також вонанаполягає, аби в період новорічних свят люди утримались від подорожей і поїздок до родичів.

«Просто будьте дійсно свідомими заради безпеки ваших близьких», — закликала фхівчиня.

Читайте також: У Нідерландах запроваджують повний локдаун

Схожі новини