Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мер Сан-Франциско оголосила надзвичайну ситуацію

  • 18.12.2021, 17:15
  • 588

Влада Сан-Франциско (Каліфорнія, США) оголосила надзвичайну ситуацію у районі Тендерлоїн в п’ятницю 17 грудня

Причиною такого рішення став надзвичайно високий рівень злочинності та чисельні смерті від передозування наркотиками, повідомляє пресслужба мерії Сан-Франциско.

У повідомленні сказано, що епіцентром злочинності став район Тендерлоїн, відомий в місті через високий рівень безпритульності, злочинності та зловживання наркотиками.

«Ми знаходимося в кризі та маємо реагувати відповідно», — заявила мер Лондон Брід під час спілкування з журналістами. Згідно з її планом, муніципальна влада буде «агресивно реагувати» на кризову ситуацію на вулицях. Цей план, зокрема, передбачає збільшення фінансування поліції та виділення коштів на патрулювання вулиць.

Як повідомляє The Guardian, рішення Брід суттєво відрізняється від її попередньої позиції щодо використання поліції. Раніше мер Сан-Франциско виступала за реформу кримінального законодавства, яка б передбачала зменшення використання поліції на користь впровадження соціальних ініціатив та реформ. Сама Брід визнає, що її підхід до боротьби зі злочинністю та наркоманією в місті суперечить прагненням її виборців.

«Те, що я пропоную сьогодні і пропонуватиму у майбутньому, принесе дискомфорт багатьом людям. Але мені байдуже», — заявила Брід.

Вона зазначила, що кожного дня від передозування наркотиками помирають в середньому дві людини.

«Надто багато людей помирають в цьому місті, надто багато людей лежать посеред вулиць. Прийшов час покласти край владарюванню злочинців, які знищують наше місто», — заявила мер Брід.

Згідно з опублікованим планом з боротьби зі злочинністю, муніципальна влада планує збільшити присутність поліції у проблемних районах та скоротити час реагування на злочини. Поліція також фокусуватиме свою увагу на продавцях та споживачах наркотиків.

Ініціатива мера Брід вже викликала критику в місті Сан-Франциско. Як повідомляє The Guardian, згідно зі статистикою поліцейського департаменту Сан-Франциско, рівень злочинності в місті нижчий, ніж у 2019 році. Ініціативи мера також викликають критику від експертів, що опікуються правами людей на приватність. Вони вважають, що ініціатива Брід може порушити такі права.

«Пропозиція мера радикально збільшити присутність поліції в Сан-Франциско є регресивною та шкідливою для тих, хто вже живе в ситуації браку послуг та надмірного поліцейського нагляду», — каже Мано Ражу, адвокат, що надає безкоштовні послуги. Він також нагадує, що після вбивства Джорджа Флойда мер Лондон Брід обіцяла зменшити присутність поліції в місті.

Читайте також: У США школи посилюють охорону і скасовують уроки через TikTok

Схожі новини