Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рішення суду: Медведчука не випустять з-під домашнього арешту

  • 17.12.2021, 16:55
  • 537

Київський апеляційний суд відмовився скасувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Віктору Медведчуку, підозрюваному у державній зраді

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання 17 грудня, повідомила у коментарі Суспільному представниця суду Тетяна Геведзе.

«Ухвалу суду першої інстанції від 12 жовтня залишено без змін. Апеляційні скарги сторони захисту і прокуратури залишено без задоволення», — розповіла вона.

Як повідомляє пресслужба Київського апеляційного суду, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянула апеляції, подані адвокатами політика та прокуратурою. Вони оскаржували ухвалу слідчого судді Печерського районного суду Києва від 12 жовтня 2021 року про відмову у задоволені клопотання щодо застосування Медведчуку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та обрання йому цілодобового домашнього арешту.

Попереднє засідання планувалося провести 6 грудня, однак його довелося скасувати, оскільки Медведчук не з’явився до суду. Сторона захисту запевнила, що політик не отримав повістки до суду й на додачу нещодавно перехворів на COVID-19.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що Віктор Медведчук не задекларував майно на 73 мільйони гривень, серед якого, зокрема, земельні ділянки, автомобілі, та будинок у Києві.

Читайте також: Скільки українців зробили бустерну дозу вакцини за добу

Схожі новини