Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Агресія матиме величезні наслідки", - НАТО щодо військ РФ

  • 17.12.2021, 10:55
  • 503

НАТО зробило заяву щодо військ РФ на українському кордоні

Північноатлантичний альянс заявив, що занепокоєний нарощуванням Росією військ на кордонах України, яке спостерігається останніми місяцями, та попередив, що агресія РФ проти України матиме величезні наслідки.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій пресслужбою НАТО.

«Ми серйозно стурбовані суттєвим, неспровокованим та невиправданим нарощуванням російської військової могутності на кордонах України останніми місяцями та відкидаємо неправдиві заяви Росії про провокації з боку України та НАТО», — зазначається у її тексті.

В альянсі закликали Росію негайно припинити ескалацію, використовувати дипломатичні канали та дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань щодо прозорості військової діяльності.

«Ми серйозно оцінюємо наслідки нинішньої ситуації для безпеки альянсу. Ми завжди рішуче реагуватимемо на будь-яке погіршення умов нашої безпеки, у тому числі зміцнюючи нашу позицію колективної оборони, якщо це необхідно», — зазначили в НАТО.

Також альянс запевнив, що вживатиме всі необхідні заходи для забезпечення безпеки та захисту всіх союзників по НАТО.

«Будь-яка подальша агресія проти України матиме величезні наслідки та дорого обійдеться. НАТО продовжить тісну координацію з відповідними зацікавленими сторонами та іншими міжнародними організаціями, включно із ЄС», — підкреслили в НАТО.

=Читайте також: Резолюція Європарламенту публічно анонсує пакет «пекельних санкцій» проти Росії — Петро Порошенко подякував партнерам за підтримку України

Схожі новини