Передплата 2024 «Добрий господар»

Представник США в ОБСЄ висловився про Росію

  • 17.12.2021, 10:35
  • 582

Він сказав, що Росія є єдиним агресором, а не посередником

На засіданні Постійної ради ОБСЄ 16 грудня постійний представник США Майкл Карпентер заявив, що в конфлікті на Донбасі Росія є єдиним агресором, а не «посередником», повідомляється на сайті місії.

«На жаль, Росія продовжує стверджувати, що не є стороною конфлікту, і вимагає від України безпосереднього спілкування зі своїми найманцями. Вона продовжує поширювати хибне уявлення про те, що є „посередником“. Але ми всі розуміємо: факти не приховати», — заявив представник США.

Він наголосив, що Росія є єдиним агресором, яка спровокувала цей конфлікт: «І зараз ми закликаємо її до дипломатичних зусиль задля припинення конфлікту. Росія є повноправним учасником Мінських угод, і зобов’язана виконувати їх умови».

Карпентер також нагадав, що президент Байден закликав до деескалації конфлікту та повернення за стіл переговорів.

«Президент переконаний, що цей конфлікт можна вирішити лише дипломатичними зусиллями. З цією метою помічниця держсекретаря з питань Європи Карен Донфрід цього тижня приїхала до Києва та Москви, аби посилити нашу підтримку та бажання досягти дипломатичного прогресу щодо припинення конфлікту на Донбасі шляхом виконання Мінських домовленостей», — підсумував Майкл Карпентер.

Читайте також: На Донбасі загинув український захисник

Схожі новини