Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Які компанії не зможуть користуватися Facebook

  • 17.12.2021, 08:55
  • 436

Facebook заборонив використання своїх платформ 7 компаніям, які працюють у галузі кіберпослуг

Також компанія розішле попередження 48 тисячам користувачів, які, за результатами багатомісячного розслідування Facebook, стали цілями їх зловмисних дій, передає Guardian.

Компанія Meta, що володіє соціальними мережами, зокрема Facebook, заявила 16 грудня, що деякі компанії, користуючись її платформами, займалися інтернет-атаками, викрадали особисту інформацію, маніпулюючи даними користувачів та, з рештою, незаконно зламували пристрої. Серед компаній, які за гроші займалися масованими атаками користувачів Facebook опинилися ізраїльська компанія Black Cube.

Вона стала відомою завдяки історії з медіамагнатом, засудженим за сексуальні злочини, Харві Вайнштейном. За даними розслідувачів, Вайнштейн найняв Black Cube для «нападів» в інтернеті на жінок, які звинувачували його у жорстокому поводженні. Black Cube відкинув звинувачення Facebook щодо своєї діяльності.

У доповіді фігурує ще одна ізраїльська компанія Cobwebs, яка, за даними Facebook, викрадала у користувачів приватні дані з метою розкриття особистої інформації. Повідомляється, що компанія також працює з клієнтами із США, у тому числі з місцевим поліцейським управлінням у Хартфорді, штат Коннектикут.

Компанія з Північної Македонії — Cytrox також потрапила до цього списку. Її методом стало зараження пристрої жертв шкідливим програмним забезпеченням, які також викрадала особисті дані.

Читайте також: За скільки продали бас-гітару Пола Маккартні?

Схожі новини