Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Відійшов у вічність відомий режисер

  • 13.12.2021, 19:15
  • 685

Помер режисер стрічки "Асса" Сергій Соловйов

У Москві на 78-му році життя помер радянський і російський кінорежисер Сергій Соловйов. Про це з посиланням на оточення режисера повідомляє російський «Интерфакс».

Причиною смерті називають тяжку хворобу Соловйова, але подробиць не наводять. У 2020 році російські медіа писали, що режисера госпіталізували з набряком нижніх кінцівок і прооперували.

Соловйов народився у 1944 році в Карелії, але до шести років жив у Північній Кореї — там служив його батько. Ще в дитинстві він почав грати в театрі, після чого недовго працював на телебаченні й отримав режисерську освіту.

Він почав кар’єру двома фільмами за мотивами творів Антона Чехова — «Знічев'я» і «Пропозиція», а найвідомішими стрічками в кар’єрі Соловйова стали «Асса» (1987), «Чорна троянда — емблема печалі, червона троянда — емблема кохання» (1989), «Сто днів після дитинства» (1975) тощо.

Найбільш відома творчість Соловйова за музичною складовою, особливо у творах радянської доби. Так, в «Асса» грали пісні гуртів «Кіно», «Браво», «Акваріум», Віктор Цой та радянський андеґраунд.

Читайте також: Відійшов у вічність колишній головний лікар 5-ї міської лікарні Львова

Схожі новини