Передплата 2024 «Добра кухня»

"ЄС" вимагає розслідування обставин стосовно Олександра Гогілашвілі: заява

  • 13.12.2021, 16:38
  • 485

"Європейська Солідарність" висунула ряд вимог до влади

«Хамство, брехня, злочинність, кумівство та зрадництво вже стали візитівкою влади Зеленського. Свою високу посаду у Міністерстві внутрішніх справ пан Гогілашвілі отримав виключно через особисте знайомство з Володимиром Зеленським. Так само, як і Мецгер, який напав на журналістів „Радіо Свобода“ під час інтерв’ю. Так само, як Трухін, який місяцями уникає відповідальності за п’яне ДТП. Так само безкарними лишились депутати-хабарники та злочинці із оточення президента. Вони і є справжнім обличчям цієї влади. Але цього разу сховати діяча за відставкою не вийде — українці вимагають розслідування, щоб дізнатись правду про ті подробиці, які спливли відразу після скандалу», — йдеться у заяві партії «Європейська Солідарність».

«Європейська Солідарність» вимагає від правоохоронців відповідей на наступні запитання:

  • Чи є документальне підтвердження виходу Гогілашвілі із російського громадянства?
  • Хто та на яких підставах рекомендував призначити Гогілашвілі на посаду заступника Міністра внутрішніх справ, зважаючи, що він роками працював на путініста Валуєва, котрий відкрито виступав за розчленування України?
  • За які заслуги Зеленський нагородив Гогілашвілі орденом?
  • Чи не є диплом Гогілашвілі про вищу освіту, який він отримав саме напередодні призначення в МВС, купленим?
  • За чиїм наказом і на якій підставі Гогілашвілі використовував спецтехніку і охорону військової розвідки Міністерства оборони?
  • Чи не передавала дружина Гогілашвілі, яка працює особистим помічником Зеленського, таємну інформацію про операції українських спецслужб, зокрема щодо підготовки вагнерівської спецоперації?
  • Яким чином дружина Гогілашвілі Марія Левченко, працюючи в ОП, отримує зарплату в «Кварталі-95»? Виходить, вона або не має доступу до держтаємниці, що порушує законодавство в галузі нацбезпеки, або отримує кошти в обхід антикорупційного законодавства.

«ЄС» вимагає негайно позбавити Марію Левченко доступу до Офісу президента, зважаючи, що її називали серед тих, хто чув доповідь розвідників про підготовку вагнерівської спецоперації у кабінеті Зеленського.

«Окремо українці мають почути публічні пояснення щодо фотографії особистої помічниці Зеленського, де вона з явним захопленням та симпатією вклоняється зірці із зображенням Путіна», — додають у партії.

Також «Європейська Солідарність» вимагає ретельного розслідування діяльності Гогілашвілі на посаді, зокрема його причетність до контрабанди та обігу наркотичних речовин.

Депутати парламентської фракції «Європейська Солідарність» вже готують відповідні звернення до правоохоронних органів і вимагають відкритого розслідування та покараннях усіх причетних до усіх виявлених злочинів.

Читайте також: Звільненням Гогілашвілі це не повинно закінчитись!

Схожі новини