Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Італійський єпископ розказав дітям, що Санти не існує

  • 11.12.2021, 12:30
  • 653

Його вчинок спровокував справжній скандал

Фото зі сторінки єпархії у соцмережах
Фото зі сторінки єпархії у соцмережах

Єпархія римо-католицької церкви на острові Сицилія публічно вибачилася за поведінку одного зі своїх єпископів, який під час різдвяного фестивалю заявив групі дітей, що Санта-Клауса не існує, а насправді він — лише рекламний продукт.

Повідомлення з поясненням інциденту у п'ятницю, 10 грудня, з'явилося на офіційній сторінці єпархії у Facebook. У ньому йдеться, що єпископ Антоніо Стагліано зовсім не хотів «зруйнувати мрії підлітків за два тижні до Різдва».

Директор із зв'язків із громадськістю єпархії Алессандро Паоліно пізніше пояснив, що Стагліано намагався лише пояснити справжнє значення свята через історію святого Миколая — єпископа, який роздавав подарунки біднякам, а влада Римської імперії переслідувала добродія.

Раніше італійські соцмережі схвилювала заява єпископа про те, що образ Санта-Клауса придумала компанія «Кока-Кола» під час рекламного просування газованого напою. Батьки дітей, які були на на лекторії, звинуватили священника у спробі порушити сімейні традиції Різдва та посіяти смуту в душах людей, які ще недавно тяжко перенесли пандемію коронавірусу.

«Санта-Клаус — це образ, що пропагує важливість всепрощення, щедрості та шляхетності. Однак коли первісне значення цього образу зникає, Санта стає символом споживання, бажання володіти і купувати, необхідно переосмислити все це і наділити образ новим значенням», — йдеться у пості сицилійської єпархії у Facebook.

Читайте також: День Санти

Схожі новини