Передплата 2024 «Добра кухня»

Цього тижня можна побачити найяскравішу комету року

  • 08.12.2021, 20:30
  • 621

Комету вперше виявив на початку цього року астроном Грег Леонард, на честь якого її назвали

Про це пише американське виданняCNN.

Космічний об’єкт, ймовірно, останні 35 000 років наближався до Сонця, і щойно він пройде близько біля зірки 3 січня, ми більше не побачимо комету.

Коли комета наближається до Сонця, вона світлішає, тому тижні, що передують цій події, поліпшують видимість комети.

Це надшвидка комета, яка пролітає крізь внутрішню Сонячну систему зі швидкістю 71 кілометр на секунду, але вона все одно буде виглядати як об’єкт, що повільно рухається через свою віддаленість від Землі.

12 грудня комета Леонарда максимально наблизиться до Землі — на відстань 34 млн км. Ймовірно, щоб її побачити, доведеться скористатися біноклем, проте, можливо, люди зможуть її побачити і так. Вона буде схожа на нечітку зірку. Вже через 6 днів комета пролетить Венеру.

Комету Леонарда можна буде побачити у небі між сузір’ям Велика Ведмедиця та зіркою Арктур ​​у сузір’ї Волопасу.

За кометою можна буде спостерігати на сайті The Virtual Telescope Project, який транслюватиме спостереження за нею з обсерваторії у Римі.

Всі комети, які є кулями з льоду, при наближенні до Сонця починають втрачати частину своєї речовини, яка формує оболонку. Пил і газ позаду комети створюють дуже довгі хвости. Більшість комет можна побачити лише тоді, коли вони летять через внутрішню частину Сонячної системи.

Читайте також: До Сонця прямує величезна комета: чи загрожує це Землі