Передплата 2024 «Добра кухня»

Білорусь погрожує Україні

  • 08.12.2021, 16:45
  • 627

Державний секретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович звинуватив Україну у “недружній позиції” та пригрозив “локальним конфліктом”

«Ми переважно зважали на захист західних кордонів — з Польщею, Литвою. Сьогодні наша південна сусідка Україна займає недружню позицію до Білорусі, хоча білоруси та українці завжди жили у мирі, злагоді та добросусідстві. У нас єдине коріння та минуле. Але, напевно, українське керівництво обрало немиролюбну політику» , — сказав Вольфович.

Видання БелТА" пише, що за його словами, навчання біля кордонів з Білоруссю, які Україна організувала «як боротьби з нелегальною міграцією», загрожують локальним зіткненням.

«Добре, що не дійшло до застосування вогнепальних засобів. Це може призвести до локального конфлікту. Дуже б цього не хотілося», — наголосив білоруський генерал.

«Хотілося б, щоб таких інцидентів не було. З білоруської сторони ми не даємо жодних приводів для цього. У нас не розгортаються угруповання військ уздовж держкордону ні на заході, ні на півдні. Ми не проводимо позапланових навчань. Напевно, треба взяти приклад із українських колег і теж поблизу кордону зробити навчання… У чому нам дорікати: у дзеркальних заходах у відповідь? Звичайно, такого не хотілося б», — підсумував Вольфович

Читайте також: Білорусь вручила Україні ноту протесту

Схожі новини