Передплата 2024 «Добрий господар»

«Між нами – тепло»

Біля Порохової - соціальна акція. Кожен потребуючий може взяти теплий верхній одяг

Біля Порохової вежі — крамниця просто неба. Одяг на вішаках, скомбінований з шаликами, взуттям чи рукавичками.
Біля Порохової вежі — крамниця просто неба. Одяг на вішаках, скомбінований з шаликами, взуттям чи рукавичками.

У парку біля Порохової вежі реалізовують соціальну акцію «Між нами — тепло». Бідні люди можуть взяти собі теплий верхній одяг, який принесли небайдужі львів’яни, — шуби, куртки, пальта, кардигани… Акція триватиме до 10 грудня, організатор — Львівський міський центр соціальних служб «Між нами».

«Якщо маєте вдома теплий верхній одяг у хорошому стані і можете віддати його тим, хто потребує, то принесіть до Порохової вежі і залиште на одному з вішаків. Також теплий одяг можна приносити до нас у центр „Між нами“, що на вулиці Театральній, 10. Допоможімо пережити зиму тим, хто не має змоги купити собі теплі речі», — розповіла «ВЗ» фахівчиня соціального центру «Між нами» Тетяна Костик.

… Пані Любов безпритульна, житло втратила кілька років тому. Жінка прийшла до Порохової вежі по традиційні гарячі обіди, але дізналася, що тут ще можна взяти «з дерева» пальто. «Зраділа, бо це хороший якісний одяг, — каже жінка у коментарі „ВЗ“. — Світ не без добрих людей».

Щодня до Порохової вежі приходять до десяти безхатченків по теплі речі. Деякі містяни приносять не лише верхній одяг, а й шапки, хустини.

«Таку акцію ми організували до Дня волонтера, але побачили чималий попит на неї, тому вирішили продовжити, — продовжила розмову Тетяна Костик. — По теплий одяг можуть приходити не лише безхатченки, а й бідні родини, яким бракує грошей на купівлю зимових речей. По одяг приходять старші жінки, про яких ніколи би не подумала, що не мають грошей на елементарне. Ніби непогано одягнені, але… Багатьом незабезпеченим родинам бракує шкарпеток, рукавичок тощо. Є шалений попит. Щодня до нас приходять містяни, які пропонують свої теплі зимові речі».

Читайте також: «Я ще не бачила настільки мудрої і відданої собаки…»

Схожі новини