Передплата 2024 «Добрий господар»

П'ять держав за відновлення Нормандського формату

  • 07.12.2021, 12:15
  • 487

США, Франція, Велика Британія, Німеччина та Італія підтримують відновлення переговорів Росії з Україною у Нормандському форматі

Про це йдеться в матеріалах пресслужб Білого дому та Єлисейського палацу.

Телефонна розмова формату «НАТО Quint» (Німеччина, США, Франція, Італія, Великобританія) щодо ситуації на російсько-українському кордоні відбулася напередодні перемовин Байдена та Путіна — 6 грудня. Політики занепокоєні нарощуванням російських сил біля кордонів України й дедалі жорсткішою риторикою Кремля.

Тому лідери країн закликали Росію до деескалації. Вони погодилися, що єдиним вирішенням конфлікту на Донбасі є дипломатія, особливо — у межах нормандського формату. Також сторони задекларували підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

«П'ять глав держав і урядів поділилися своїм аналізом напруженості між Росією та Україною, висловили рішучість поважати суверенітет України і заявили про своє прагнення діяти для підтримки миру та безпеки в Європі. Лідери держав нагадали про необхідність відновлення переговорів Росії з Україною в межах так званої „нормандської“ групи під егідою Франції та Німеччини», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Лавров про Україну: її треба змушувати

Схожі новини