Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові відкрили пам’ятну таблицю на честь Героя Тараса Матвіїва

Встановлена вона на вул. Генерала Чупринки, 49

У понеділок, 6 грудня, у День збройних сил України, у корпусі факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка (вул. Генерала Чупринки, 49) відкрили пам’ятну таблицю на честь Героя Тараса Матвіїва.

Священник освятив дошку, присутні вшанували Героя молитвою. Викладачі та побратими згадують Тараса, як зразкового студента, справжнього правдолюба, героя, якому була не байдужа ситуація на сході України. Таблицю встановили за кошти небайдужих людей, друзі загиблого тривалий час збирали гроші. Також друзі і побратими Героя отримували у мерії дозвільні процедури на меморіальну таблицю.

Нагадаємо, Тарас Матвіїв — випускникик факультету журналістики, загинув 10 липня 2020 року внаслідок російського обстрілу під селом Троїцьке (Луганщина). Воїн, ціною власного життя, врятував від смерті двох побратимів. Після смерті молодшому лейтенанту Тарасу Матвіїву за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові було присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Читайте також: У Жидачеві з'явився «Тарасів дуб»

Схожі новини