Передплата 2024 ВЗ

У холодній камері: першого заступника голови Меджлісу Джелялова залишили в СІЗО до 23 січня

  • 03.12.2021, 18:15
  • 533

"Верховний суд" Криму відмовив стороні захисту в апеляції і залишив чинним рішення попередньої інстанції

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів адвокат Нарімана Джелялова Микола Полозов.

«У „Верховному суді“ Криму відбулося судове засідання з розгляду апеляційних скарг Нарімана Джелялова та його захисників на жовтневі постанови Київського райсуду Сімферополя про продовження терміну тримання під вартою», — розповів він.

«Керівний суддя Караваєв К. Н., пробувши у нарадчій кімнаті приблизно 5 хвилин, ухвалив рішення залишити все чинним. Наріман залишиться під вартою як мінімум до 23 січня», — зауважив юрист.

Адвокат наголосив, що, на відміну від минулого засідання апеляційної інстанції, засідання відбувалося у відкритому режимі. Однак у будинок суду через карантинні обмеження за вказівкою голови суду не допускають осіб, які не є учасниками процесу. Тому навіть дружину Нарімана на відкрите судове засідання не допустили.

Натомість сам Джелялов брав участь у судовому засіданні із СІЗО через відеоконференцзв’язок — до суду його не привезли.

«Захист оскаржуватиме сьогоднішнє рішення „Верховного суду“ Криму в касаційній інстанції, зокрема — для подальшого звернення зі скаргою до ЄСПЛ», — наголошує Полозов.

До того ж, за словами Полозова, опалення в камері Джелялова, яке увімкнули 30 листопада після спілкування захисника з наглядовим прокурором та членами громадської комісії, вимкнули вже наступного дня.

Пізніше Джелялова та його сусіда перевели в іншу камеру: там зачиняється вікно, але опалення там також немає і дуже вогко.

Читайте також: Кримськотатарський активіст Наріман Джелялов передав із в’язниці листа

Схожі новини