Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Щорічна вакцинація від ковіду буде потрібна протягом багатьох років"

Про це в інтерв'ю ВВС розповів генеральний директор компанії Pfizer Альберт Бурла

"Щорічна вакцинація від ковіду буде потрібна протягом багатьох років"
"Щорічна вакцинація від ковіду буде потрібна протягом багатьох років"

Для підтримки високого рівня захисту від COVID-19 щорічна вакцинація, ймовірно, буде необхідною протягом багатьох років. Про це розповів ВВС генеральний директор Pfizer Альберт Бурла.

Альберт Бурла нагадав, що Pfizer зміг швидко модернізувати свою вакцину, аби вона захищала не тільки від штаму «Альфа», а й від штамів «Бета» й «Дельта», які з'явилися пізніше. За словами керівника компанії Pfizer, під час пандемії створені вакцини від коронавірусу допомогли врятувати мільйони життів, і без цих вакцин «фундаментальна структура нашого суспільства опинилася б під загрозою».

Як розповів Бурла, цього року його компанія поставить 3 мільярди доз вакцини, а наступного — 4 мільярди. 2022-го, за його словами, держави матимуть «стільки доз, скільки потребують».

Приблизно через місяць, розповів Бурла, компанія Pfizer презентує таку вакцину від ковіду, яку можна буде зберігати в холодильнику протягом навіть трьох місяців. Це, за словами Бурли, матиме «велике значення» для країн Африки, розташованих на південь від пустелі Сахари. (Наразі необхідність зберігати вакцину Pfizer-BioNTech за температури мінус 70 градусів за Цельсієм ускладнює її доставку до країн Третього світу, зокрема, африканських).

Альберт Бурла також підтримав вакцинацію дітей віком від 5 до 11 років, яку вже схвалили, зокрема, США. «COVID-19 стрімко поширюється у школах, — констатував керівник компанії Pfizer.- Це створює освітній системі значні проблеми. Не маю сумнівів, що таку вакцинацію треба проводити».

Уже після цього інтерв'ю стало відомо, що Велика Британія підписала контракти на закупівлю у 2022−2023 роках 54 мільйонів доз вакцини Pfizer-BioNTech і 60 мільйонів доз вакцини Moderna. Як обіцяє компанія Альберта Бурли, робота над оновленням вакцини Pfizer-BioNTech у відповідь на появу штаму «Омікрон» уже триває. Нова вакцина буде готова орієнтовно через три місяці.

Читайте також: Чого чекати від «Омікрону»?

Фото ілюстративне, ЛМР

Схожі новини