Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Меркель пішла з посади

  • 03.12.2021, 08:30
  • 930

Канцлерку Німеччини офіційно провели у Берліні

Про це повідомив німецький телеканал Deutsche Welle.

Вона остаточно залишить посаду 8 грудня. Меркель була канцлеркою Німеччини з 22 листопада 2005 року.

У жовтні 2018 року Ангела Меркель — перша і єдина жінка на посту канцлера в історії Німеччини, яка займала цю посаду з листопада 2005 року — оголосила, що не буде балотуватися у 2021 році. Тоді ж Ангела Меркель вирішила піти з посади лідера партії ХДС.

Церемонія «проводів» називається «Вечірня зоря». Вона є найвищим виявом поваги, який цивільна людина може отримати від німецьких військових. Вона розпочалася у XVI столітті, але німецькі канцлери удостоєні такої честі лише з 1998 року, коли з посади голови уряду Німеччини пішов Гельмут Коль.

Участь у церемонії бере Бундесвер (збройні сили Німеччини). Канцлерка мала право обрати три композиції, які лунали під час заходів. Серед них — пісня німецької панк-рок виконавиці Ніни Хаген «Du hast den Farbfilm vergessen».

Окрім цього, оркестр Бундесверу проводив Меркель з посади канцлера під композицію «Für mich soll’s rote Rosen regnen» співачки Гільдегард Кнеф, а також виконав християнський гімн «Großer Gott, wir loben Dich».

Наступником Меркель на посаді канцлера ФРН стане 63-річний член Соціал-демократичної партії Олаф Шольц. Протягом трьох років до цього він був віцеканцлером та міністром фінансів в уряді Меркель.

Формально його кандидатуру буде затвердять до 8 грудня. Тоді Меркель не вистачить всього двох тижнів, щоб здолати рекорд Гельмута Коля, який керував ФРН у 1982−1998 роках.

Читайте також: Меркель розчарована. Чого канцлерка очікувала від Путіна

Схожі новини