Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Третині українців вимикали електроенергію: дані опитування

  • 02.12.2021, 17:52
  • 522

Українці вважають, що причина енергетичної кризи - це некомпетентність влади

Від початку цьогорічного опалювального сезону в домівках майже третини українців уже відключали світло, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 26−29 листопада 2021 року, інформує 5 канал.

Майже 30% українців респондентів кажуть, що від початку опалювального сезону вже зіткнулися з відключенням електроенергії в квартирі чи будинку. 70% заявили, що поки відключень не було.

Більшість опитаних звинувачує в енергетичній кризі владу. Зокрема, 34,9% опитаних головною причиною кризових явищ в енергетиці назвали некомпетентність української влади. А 17,6% респондентів вважають причиною кризи корумпованість влади.
21,9% вважають, що енергетичну кризу спричинили навмисні дії українських олігархів. Лише 8,2% вважають, що причиною є ситуація на світових ринках газу та вугілля.

Під час дослідження методом телефонних інтерв'ю КМІС було опитано 1203 респонденти, що мешкають у всіх регіонах України (крім А Р Крим та окремих районів Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для дорослого населення України.
Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 12%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Нагадаємо, міністр енергетики Герман Галущенко запевнив, що віялових відключень світла взимку не буде.

Читайте також: «Під приводом „нормального перезимування“ Україну можуть схиляти до прямих поставок енергоносіїв з Росії…»

Схожі новини