Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У аеропортах Єгипту - колапс!

  • 02.12.2021, 19:30
  • 1 237

У єгипетських курортних містах оголосили надзвичайну ситуацію через поширення штаму "Омікрон"

Аеропорти — під особливим контролем силовиків і медиків.

Про це повідомляє телеканал «Аль Арабія».

За повідомленнями ЗМІ, в умовах рекордної активності туристів ця ініціатива єгипетської влади призвела до справжнього колапсу в курортних аеропортах — з натовпами та навіть бійками.

Рейси в регіони Російської Федерації з Єгипту тиждень тому були важкими. Особливо проблемною виявилася середина дня. Рейс із Шарм-ель-Шейха до Москви, призначений спочатку на 13:50, перенесли на годину, а фактично він вилетів після 16:00 за місцевим часом. Окрім того, самі передпольотні процедури та очікування тривали загалом майже шість годин.

Найбільш втомливим, за словами мандрівників, було перебування у зоні вильоту вже після всіх традиційних етапів — огляду на вході до будівлі, реєстрації, паспортного контролю, проходу через рамку. «Загін» для тих, що вирушає до Росії, обгородили прозорими перегородками і зробили окремий огляд ручної поклажі на вході. Охочим потрапити до туалету (його в цій зоні немає) доводилося виходити, тоді стояти у черзі та показувати речі.

«Таке враження, що вони самі розгублені», — розповіли пасажири про співробітників аеропорту в Шармі, які вигукували номери рейсу, щоб знайти в натовпі потрібних пасажирів.

«Хотіли убезпечити нас, як ізраїльтян, але щось пішло не так», — коментує один із туристів.

«Поштовхалися в ковідній тисняві, — розповіла туристка, яка прилетіла у вівторок у Хургаду. — Але нам із чоловіком простіше — ми з сертифікатами про вакцинацію. А ймовірних вірусоносіїв шукають серед нещеплених і тих, хто нещодавно бував в африканських країнах. Ще звертають увагу, хто чхає і кашляє — їх скеровують на тест. Якщо всі здорові, то можна їхати в готель. А тих, хто з Африки — у будь-якому випадку на тижневий карантин під ретельне спостереження лікарів. А потім ще тиждень щодня до лікаря на огляд. Це добре, але дуже довго, люди на валізах нервуються. Деякі поводяться неадекватно, що псує відпочинок».

«П'ять днів тому було свято відкриття Алеї сфінксів у Луксорі, — розповідають туристи, які готуються до вильоту. — Багато хто, як і ми, зробив усе, щоб потрапити на нього — все ж таки півстоліття розкопок позаду, на таку старовину не скрізь подивишся! Але наш заїзд, здається, наймасовіший, хоча і до цього вже місць у готелі не вистачало. Як будемо вилітати з посиленими перевірками — навіть не уявляємо! Ще до запровадження перевірок люди по п'ять годин в аеропорту стояли, а зараз що буде — навіть подумати страшно! А у нас ще двоє малих дітей».

«Поки стояли в черзі, чоловік розповідав, що в аеропорту Шарма одну нашу туристку так довго тримали, що вона напала на єгипетського офіцера з кулаками. Треба тримати себе в руках! Але багато хто все ж скандалить — навіть соромно», — розповіло подружжя, яке повернулося з Хургади.

За інформацією російських ЗМІ та скаргами мандрівників, через величезні черги туристи спізнюються на свої рейси і змушені купувати нові квитки.

Тимчасовий керівник єгипетського МОЗ запевняє, що поки що «Омікрону» в країні немає. Хоча, за повідомленнями європейської преси, саме з Єгипту його привезла додому бельгійка, яка стала першим у своїй країні носієм нового штаму. Щоправда, вона поверталася транзитом через Туреччину, тому під підозрою ще й ця країна.

Якщо вірити російським туроператорам, жодні єгипетські «посилення» не змушують росіян відмовитися від «паломництва» до Червоного моря. Натомість тепер ті, хто тільки збирається на його береги, пересилають один одному рекомендації щодо виживання у курортних аеропортах.

Читайте також: У Британії схвалили ліки від коронавірусу

Схожі новини