Передплата 2024 ВЗ

У Британії схвалили ліки від коронавірусу

  • 02.12.2021, 15:45
  • 475

Агентство регулювання лікарських засобів і товарів медичного призначення Великої Британії (MHRA) схвалило ще однин препарат від коронавірусу «Сотровімаб»

Про це повідомляється на сайт британського уряду.

«Препарат Xevudy (Sotrovimab) схвалили після того, як його визнали безпечним та ефективним у зниженні ризику госпіталізації та смерті у людей із легкою та середньою тяжкістю COVID-19, які мають підвищений ризик розвитку тяжкого захворювання», — йдеться у заяві.

Згідно з даними клінічних досліджень, разова доза моноклональних антитіл знижує ризик госпіталізації та смерті від коронавірусу на 79% у дорослих із групи високого ризику. Відомо, що Sotrovimab є найбільш ефективним на ранніх стадіях захворювання, тому MHRA рекомендує вживати його якнайшвидше і протягом пʼяти днів з моменту появи симптомів.

Як і препарат Molnupiravir, його можна застосовувати і під час легкого та середнього перебігу хвороби, і людям принаймні з одним фактором ризику розвитку тяжкого захворювання: ожиріння, літній вік (понад 60 років), цукровий діабет або хвороби серця.

На відміну від «Молнупіравір», «Сотровімаб» вводять внутрішньовенно протягом 30 хвилин. Він показаний для людей від 12 років та дорослих вагою понад 40 кг. Наразі регулятор з’ясовує, чи є препарат ефективним від штаму «Омікрон».

Читайте також: Вакцинація допомагає легше перехворіти на новий штам коронавірусу, — координатор вакцинації на Львівщині

Схожі новини