Передплата 2024 «Добрий господар»

Вулиця села Орів на Львівщині потрапила у Книгу рекордів України

  • 02.12.2021, 15:15
  • 978

Вулиця Тараса Шевченка у селі Орів Дрогобицького району потрапила у Книгу рекордів України як найдовша вулиця у країні

Фото нагороди зі сайту ЛОДА
Фото нагороди зі сайту ЛОДА

Про це йдеться на сайті ЛОДА.

Орів — найдовше та найбільше село Львівської області. До 1967 року його площа була навіть більшою, ніж площа Львова. Протяжність вулиці Тараса Шевченка — 14 кілометрів.

«Вулиця у селі Орів названа на честь Кобзаря і є однією з найдовших. Важливо те, що вся Україна почує про Орів. Та й не тільки Україна. Ця подія — про розвиток туризму, про інвестиції в наш регіон, про розвиток сіл Трускавецької громади, Дрогобицького району, а отже і Львівщини! Книга рекордів України — досить частий гість у нашій області. Не так давно у Трускавці фіксували найдовшу в державі крижану барну стійку з символікою України, а в Стрию — найбільший живий ланцюг у кольорах державного прапора», — зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

На околицях села реалізовують проєкт «ВелоБескиди: розвиток пішохідно-трекінгової та велосипедної інфраструктури та триває будівництво оглядової вежі на території регіону Трускавець — Орів — Борислав — Східниця» за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

«Біля Орова розпочинається нацпарк „Сколівські Бескиди“, у містечку Сколе буде цілий комплекс із еко-помешканнями для туристів — „глемпінгами“ (комфортабельними кемпінгами), у Бориславі неподалік на початку цього року запрацював музей-аптека Йогана Зега, у Трускавці будуть реконструювати історичну віллу Гопляна, де працює музей художника Біласа. Ці всі заходи сприятимуть залученню туристів у цей край для його подальшого розвитку», — зазначив Юрій Бучко.

В Управлінні туризму і курортів також розповіли, що територія поблизу села є однією з найбільш придатних в Україні для заняття дельтапланеризмом. Ще з 1934 року тут почали організовувати 4-денні курси, згодом заснували школу. А річ у тім, що рельєф найкраще підходить для запуску дельтапланів за будь-якого напрямку вітру.

Село Орів розташоване у Дрогобицькому районі. Фото зі сайту ЛОДА
Село Орів розташоване у Дрогобицькому районі. Фото зі сайту ЛОДА

Читайте також: Рекорди швидкості «Духу інновацій»

Схожі новини