Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Реванш? 2 суддів, які судили євромайданців, повернулись на роботу

  • 02.12.2021, 12:04
  • 448

Президент Зеленський призначив 28 новий суддів, серед них Ключник та Заруба

Указами президента № 610, № 612, № 613, № 614, які опублікували на сайті Офісу президента, призначено 28 нових суддів. Серед них, — двоє суддів Майдану, — Ключник та Заруба.

Про це повідомляє фундація DEJURE.

Як зазначається, у цьому указі — судді Майдану Андрій Ключник зі Святошинського райсуду Києва та Петро Заруба з Дарницького райсуду Києва, які вели під командуванням тодішнього режиму справи учасників майдану.

Як нагадує організація, у 2018 році судді були визнані такими, що не відповідають критеріям доброчесності та професійної етики.

Зокрема відомо, що Ключник отримав негативний висновок тому, що у 2014 році ув'язнив активіста Революції Гідності Олександра Костура через його участь у протестах. Згодом:

  • тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів судів загальної юрисдикції дійшла висновку, що рішення судді Ключника щодо Костура суперечило закону;
  • однак Вища кваліфкомісія суддів припинила дисциплінарне провадження через закінчення терміну притягнення до відповідальності.

Щодо судді Петра Заруби, то Громадська рада доброчесності також дійшла негативного висновку щодо нього. Все тому, що суддя позбавив водійських прав на три місяці представницю «Автомайдану». Рішення ухвалив нібито через порушення вимоги зупинитися на вимогу поліції.

Читайте також:

Схожі новини