Передплата 2024 ВЗ

Польща відмовилася від пропозиції ЄС щодо мігрантів

  • 02.12.2021, 09:30
  • 453

Польща вважає контродуктивними пропозиції Єврокомісії про тимчасові правові та практичні заходи для Польщі, Литви і Латвії, де триває міграційна криза на своїх кордонах з Білоруссю

Про це повідомляє Euractiv.

Віцепрезидент Єврокомісії Маргарітіс Схінас заявив, що Євросоюз перебуває в режимі «гасіння пожежі», щоб подолати «гібридну загрозу» з Білорусі, яка спрямовує мігрантів до кордонів ЄС.

Однак Польща назвала цю пропозицію «контрпродуктивною», заявивши, що з нею не консультувалися.

«Комісія ухвалила рішення, яке абсолютно протилежне тому, що ми запропонували», — наголосив посол Польщі в Є С Анджей Садош.

«Ми запропонували, щоб відповіддю на гібридну атаку була можливість призупинення процедур надання притулку, а не їх продовження» — заявив він.

Відповідно до пропозиції Єврокомісії, у Польща, Литва та Латвія зможуть продовжити період реєстрації заяв про надання притулку до 4 тижнів замість 3−10 днів (як тепер)

Вони також зможуть застосовувати процедуру щодо притулку на кордоні для обробки всіх клопотань про надання притулку, зокрема — апеляції, протягом максимум 16 тижнів — за винятком випадків, коли заявникам із проблемами зі здоров’ям не можуть надати адекватну підтримку.

Також три держави-члени зможуть застосовувати спрощені та швидші національні процедури для повернення людей, чиї клопотання про міжнародний захист відхилили.

Читайте також: Польща конфліктує з ЄС. Чим це загрожує Україні

Схожі новини