Передплата 2024 «Добра кухня»

Мігранти поскаржилися на знущання білоруських силовиків

  • 01.12.2021, 20:15
  • 602

Білоруські силовики почали застосовувати нову тактику щодо мігрантів на білорусько-польському кордоні

Про це повідомляє швейцарська газета Neue Zürcher Zeitung.

Видання наводить розповіді трьох курдів: Дідара Вахаба, Хассана Хуссейна та Серкана Бекіра. Вони разом з іншими мігрантами у різних місцях спробували перебратися через кордон із ЄС: хтось у Литву, хтось у Польщу. Причому одній групі мігрантів навіть вдалося дістатися польсько-німецького кордону. Але всіх їх затримали європейські поліцейські або прикордонники та відправили назад до Білорусі.

Після цього, за їхніми словами, білоруські силовики вже не були такими люб'язними і не надавали їм допомоги у спробах знову пробратися до ЄС.

«Вони забрали паспорти і відвезли нас до кімнати в аеропорту. Там вони тримали нас доти, доки ми не сіли на літак до Ербіля», — каже Дідар Вахаб.

Хассан Хуссейн розповів кореспондентам, що як тільки він з товаришами ступив на землю Білорусії, їх тут же затримали силовики і відправили в аеропорт, незважаючи на прохання залишити їх на кордоні.

«Незалежно від того, хотіли ми цього чи ні. Особисто я не хотів», — додає Хассан Хуссейн.

Аналогічно вчинили і з групою курдів, де окрім Серкана Бекіра була ще 21 особа. «Я не хотів їхати з кордону, але заперечувати було марно. На шість днів вони замкнули нас у кімнаті в аеропорту. «Цілих шість днів!» — обурюється Бекір.

Читайте також: У Білорусі затримали понад 10 людей за коментарі про російських десантників

Схожі новини