Передплата 2024 ВЗ

Український політв’язень оголосив голодування

  • 01.12.2021, 19:55
  • 523

Іван Яцкін, якого засудили до 11 років колонії суворого режиму, оголосив голодування

Про це повідомила у своєму Telegram-каналі омбудсман Людмила Денiсова.

«Повністю ігнорується стан здоров’я Івана, який страждає на хронічне захворювання ніг: запалення судин призвело до утворення трофічних виразок, внаслідок чого відбувається нагноєння. Медична допомога йому не надається. Голодування у такому стані може призвести до найгіршого», — наголосила вона.

За словами адвоката політв’язня Миколи Полозова, під час етапування з окупованого Криму Яцкіна перевезли в «сумнозвісне тортурами СІЗО-1 міста Саратова».

Також він розповів, що російські тюремники систематично провокують українця.

«Зокрема, за те, що він не дозволив у своїй присутності образливих висловлювань на адресу української нації та України, був підданий приниженню: у нього відібрали всі ліки, порвали єдину сумку для особистих речей, заборонили користуватися кіоском і купувати там воду, а вода в камері не придатна для споживання», — цитує Денісова.

Омбудсман нагадала, що нелюдське ставлення до чоловіка є грубим порушенням статті 3 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, яке прирівнюється до тортур і нелюдського поводження, і статті 22 Мінімальних стандартних правил поводження з увʼязненими, схвалених Економічною і соціальною радою ООН.

Читайте також: У Саакашвілі діагностували психічний розлад

Схожі новини