Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

А на ялинці – імбирні пряники!

Такі випікає пані Галина власноруч

А на ялинці – імбирні пряники!
А на ялинці – імбирні пряники!

Галина Тудай з Перемишлянщини захопилася випіканням імбирних пряників. Їх вважають традиційним символом новорічно-різдвяних свят.

«Мені стало цікаво, чи зможу їх спекти, — розповіла журналістці «ВЗ» Галина Ту­дай. — Думала, можливо, хтось собі замо­вить до свят (Побачити пряники можна на сторінці Galina Tudai у Фейсбуці. — Авт.). — Я людина творча, пишу писанки… Раніше працювала керівником дитячого гуртка. Потім поїхала на заробітки до Польщі. За­раз вдома, тож вирішила поексперимен­тувати. Пекти я вмію і люблю (рецепт тіста знайшла в Інтернеті). Пряники намагала­ся робити за мотивами писанки.

Фото з архіву Галини Тудай
Фото з архіву Галини Тудай

— До пряників натерла свіжий імбир, — веде далі пані Галина. — Додала гвоздич­ки, кориці, натурального меду. Це надзви­чайний смак та аромат! Формочок наразі не купувала, а зробила їх власноруч — ви­різала лекала на картонці. У продажу є готові формочки для пряників, їх можна придбати. Далі їх розписую. Матусі вже замовили у мене пряники дітям до Мико­лая. Вартість пряника-Миколайчика або ангелика — 50 грн, підвіска на ялинку — 30 грн (є у формі дзвіночка, зірочки, ялинки, квітів)".

Читайте також: А на ялинці… черепи висять

Схожі новини