Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Фірташ програв апеляцію

  • 01.12.2021, 14:15
  • 520

Бізнесмен Дмитро Фірташ програв апеляцію у справі щодо Запорізького титано-магнієвого комбінату

Про це повідомляє Фонд державного майна.

Як зазначається, пов'язана із Фірташем кіпрська компанія «Толексіс Трейдінг Лімітед», яка володіла 49% комбінату, намагалася оскаржити рішення Господарського суду Запорізької області, винесене у серпні 2021 року. Тоді суд постановив повернути державі цілісний майновий комплекс комбінату.

У 2018 році рішення повернути комбінат державі вже проходило дві інстанції, однак тоді справу зупинив Верховний суд, відправивши її на новий розгляд.

У 2013 році уряд Миколи Азарова постановив віддати Фірташу частину комбінату задля залучення інвестицій, впровадження сучасних прогресивних технологій та створення високорентабельне виробництво. Із цією метою було започатковано ТОВ «ЗТМК» із недержавною часткою.

Відтак зазначена офшорна компанія «Толексіс Трейдінг Лімітед» мала інвестувати 110 мільйонів доларів у модернізацію виробництва. Попри це, за даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, більша частина цієї суми пішла не на модернізацію, а на борги перед холдингом DF Group Дмитра Фірташа. Через це на модернізацію комбінату було виділено лише 20 мільйонів гривень, а решта суми була виведена в офшори, пояснили у Фонді.

У серпні Державна служба геології та надр позбавила компанію «Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат» дозволу на користування надрами Селищанського родовища титанових руд.

Читайте також: Проти Білорусі ухвалили новий пакет санкцій

Схожі новини