Передплата 2024 ВЗ

В Австралії запровадять закон проти «тролів»

  • 28.11.2021, 18:30
  • 466

Уряд країни планує запровадити закон, який змусить компанії соцмереж оприлюднювати особи анонімних облікових записів, які публікують неприпустимі коментарі, аби із кривдниками могли судитися інші користувачі

Про це пишуть Reuters та The Guardian.

Прем'єр-міністр Скотт Моррісон заявив, що уряд планує розглянути законопроєкт, згідно з яким від соціальних мереж вимагатимуть збирати персональні дані чинних і нових користувачів, а також дозволяти судам отримувати інформацію про анонімних користувачів у справах про поширення наклепу.

«Австралійці заслуговують на безпеку в інтернеті, особливо наші діти та жінки, які часто стають об’єктами онлайн-зловживань. Соціальні мережі занадто часто можуть бути прихистком боягузів, де анонімні „тролі“ можуть знущатися, переслідувати та руйнувати життя без наслідків», ㅡ написав Моррісон у соцмережах.

За його словами, компанії соцмереж повинні будуть впроваджувати процеси для вирішення скарг та виконувати розпорядження суддів щодо виявлення «тролів», або самим відповідати за наклепницькі коментарі як платформи розповсюдження.

Читайте також: Unicode представив нові емодзі: вагітний чоловік, рентген-знімок та милиця

Схожі новини