Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко: наш обов’язок розповідати про Голодомор, щоб на всіх континентах нарешті усвідомили – це був геноцид українського народу

  • 27.11.2021, 10:44
  • 449

Сьогодні українці у різних куточках світу розділяють скорботу за жертвами Голодомору

Багато трагедій пережив український народ, але страшнішого лиха, як геноцид 1932−1933 років, Україна не знає, — пише на своїй сторінці у Facebook п’ятий президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Радянський геноцид в Україні — це помста за свободу, помста за незалежність, яку українці вибороли в 1917—1921 роках. Це був не просто штучний голод, а ретельно спланований Сталіном Голодомор. Ба більше — геноцид, за всіма ознаками, як їх визначено в Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року», — наголошує Порошенко.

«Насильницьке вилучення продовольства, масові репресії, блокада сіл та цілих районів — все це мало знищити в українців прагнення бути вільними», — переконаний п’ятий президент.

«Сьогодні Голодомор офіційно визнали геноцидом українського народу 16 держав. І зараз наш обов’язок продовжувати розповідати про цю трагедію. Щоб на всіх континентах нарешті усвідомили, що не визнавати Голодомор — аморально», — вважає Порошенко.

«Ми не забудемо страшного злочину проти українського народу. Ця рана ніколи не загоїться. Вічна пам’ять жертвам Голодомору. Вічна пам’ять всім, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України», — пише Петро Порошенко.

Читайте також: В Україні вшановують пам'ять жертв Голодоморів

Схожі новини